KLIMATIZÁCIE

Predaj a montáž klimatizácie

Služba predaj a montáž klimatizácie začína obhliadkou miesta, kde bude klimatizácia montovaná, následne Vás prevedieme výberom tej správnej klimatizácie pre vaše potreby. Vybrať si môžete z našej širokej ponuky, a počas celého procesu sme vám plne k dispozící aby sme zodpovedali na každu otázku. Po výbere klimatizácie sa dohodneme na termíne montáži.

Čo je v cene montáže?

1x prieraz steny z betónu/tehly

montáž konzoly vonkajšej jednotky

montáž vonkajšej a vnútornej jednotky

odvod kondenzátu kondenzačnou hadicou alebo PVC rúrou

montáž medeného potrubia pre rozvod chladiva

okrasné krycie lišty pre vedenie potrubia

sprevádzkovanie a zaškolenie obsluhy klimatizácie

sluzb

Správna montáž je dôležitá

Správna a odborná montáž klimatizácie prispieva k správnej a bezporuchovej prevádzke, dlhej životnosti, predchádzaní a eliminácii neplánovaných porúch, šetrí spotreby energií a taktiež finančné prostriedky za prípadné škody spôsobené nekvalifikovanou a neodbornou montážou zariadení. Pozrite si naše realizácie.

Zabezpečenie priestoru

Montáž prebieha v prítomnosti dvoch skúsených technikov vo vopred dohodnutom termíne. Po vynesení techniky, inštalačného materiálu a náradia sa označí kde bude presne namontovaná vnútorná a vonkajšia klimatizačná jednotka. Zabezpečíme váš priestor, aby sa nič nepoškodilo a začneme realizovať prierez steny. Počas celého procesu odsávame prach, aby sme minimalizovali neporiadok v dôsledku montáže.

Rozvody chladu

Rozvody chladu – spájajú vonkajšiu a vnútornú klimatizačnú jednotku. Dĺžka vedenia rozvodov chladu sa určí na obhliadke. K základnej cene za štandardnú montáž klimatizácie sa pripočítavajú rozvody chladu, ktorých dĺžka je individuálna.

Trasa vodičov

Pri montáži klimatizácie sa natiahne trasa, čo znamená montáž líšt od vnútornej jednotky k vonkajšej (v panelákoch si ľudia väčšinou vyberajú natiahnutie trasy cez lišty a nie cez zasekanie do muriva, ktoré je zložitejšie a vyžaduje si menšie stavebné úpravy, napr. opätovné sadrovanie miesta, kde sa zasekávalo).

Vloženie potrubia

Do líšt sa následne uloží CU potrubie. Až potom môžeme zavesiť samotnú vnútornú jednotku na pripravené konzoly a pripojiť ju na CU potrubie, kondenz a káble.

Často sa nás pýtate

Na 10 m2 klimatizovaného priestoru je potrebný 1 kW chladiaceho výkonu. Je dôležité, aby jednotka, ktorú si chcete kúpiť, mala správny výkon vzhľadom na priestor, ktorý treba vychladiť alebo vykúriť.

Cena klimatizácie a cena samotného vybraného klimatizačného zariadenia ovplyvňuje: * Vzdialenosť medzi vonkajšou a vnútornou jednotkou * Spôsob inštalácie vonkajšej a vnútornej klimatizačnej jednotky * Počet prestupov cez murivo (betón, tehla, ytong,…) * Spôsob vedenia chladiarenských potrubí a kabeláže (do žľabu/zamurovať do steny) * Spôsob odvedenia kondenzátu * Spôsob a vzdialenosť napájania elektrickou energiou * Typ a funkcie klimatizačného zariadenia Pri všetkých typoch klimatizácie je však nutné myslieť na to, do koľkých miestností klimatizáciu potrebujeme a o akú veľkú miestnosť (či miestnosti) sa jedná.

Klimatizácie nevyužijete len na chladenie, vedia toho omnoho viac. Mnohé z nich majú aj množstvo inovatívnych funkcií ako: * kúrenie – využijete v prechodnom a zimnom období aj na vykurovanie * ovládanie klimatizácie mobilom cez WIFI – viete si nastaviť prostredníctvom smartfónu cez internet všetky fukncie ktoré vaša klimatizácia ponúka * aktívne čistenie vzduchu – čistenie vzduchu od vírusov, baktérií, prachu… * zvlhčovanie a odvlhčovanie vzduchu – umožňuje upraviť vlhkosť vzduchu v miestnosti

Pred každou montážou je nutné stretnutie so zákazníkom (alebo aspoň telefonický, resp. mailový kontakt). Na obhliadke sa so zákazníkom určí miesto umiestnenia vnútornej a vonkajšej jednotky a tak sa určí aj miesto kade budú vedené rozvody pre klimatizačnú jednotku. Ak staviate rodinný dom alebo prerábate váš byt a v budúcnosti budete rozmýšlat nad kúpou klimatizácie, odporúčame vykonať predprípravu.

Chladiaci/vykurovací výkon klimatizácie sa udáva vo watoch. Koľko elektrickej energie spotrebuje klimatizácia udáva elektrický príkon. Každá klimatizácia má štítok energetickej triedy, ktorá ich rozdeluje do tried od A po G. Efektivitu chladenia udáva koeficient COP/EER. Čím je koeficient vyšší, tým je samotné zariadenie úspornejšie a efektívnejšie. COP – Coefficient of Performance – koeficient využiteľnosti energie v režime kúrenia. Čím vyšší, tým úspornejší a výkonnejší. Podľa výšky koeficientu COP sa klimatizácia zaraďuje do triedy energetickej účinnosti A až G. EER-Energy Efficiency Rating – koeficient využiteľnosti energie v režime chladenia. Čím vyšší, tým lepší (úspornejší a výkonnejší). Podľa výšky koeficientu EER sa klimatizácia zaraďuje do triedy energetickej účinnosti A až G, kde A je najúspornejšia.

Pri nesprávnom výbere umiestnenia klimatizačnej jednotky dochádza k strate efektívnosti. Klimatizáciu inštalujte do miestnosti, ktorá je obvykle najteplejšia a často sa v nej zdržiavate. Jednotka klimatizácie by mala byť v ideálnom prípade inštalovaná nad úrovňou hlavy. V prípade malých bytov obvykle postačí jedna vnútorná jednotka. Ak máte však členitý byt či dom s viac ako 2 miestnosťami, za zváženie stojí multisplitová jednotka.